Svetinom bratu dosuđeno sedam meseci zatvora

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetinom bratu dosuđeno sedam meseci zatvora

Viši sud u Podgorici u ponedeljak prihvatio sporazum o priznavanju krivice Dragana Marovića i specijalnog državnog tužilaštva. PODGORICA - Viši sud u Podgorici usvojio je u utorak Sporazum o priznavanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, prema kojem će Marović u zatvoru provesti sedam meseci. - Rešenjem Višeg suda, usvojen je sporazum o priznavanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Marovića, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način. Protiv navedenog rešenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rešenja krivičnom veću suda. Nakon što rešenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana doneti presudu, kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom. Ovo je u utorak saopštila je Aida Muzurović, samostalna savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda. Marović, koji je 2007. bio sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva, priznao je na ročištu u Višem sudu da je bio član kriminalne grupe, koju je organizovao njegov brat Svetozar Marović. Prethodno je zaključio sporazum o priznavanju krivice sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem, u kojem je priznao da je izvršio krivično delo "produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja izvršeno na organizovan način". Pritom se saglasio da ga sud osudi na zatvorsku kaznu od sedam meseci i plaćanje sudskih troškova od 1.100 evra. Narednog ponedeljka predsednik Višeg suda će razmatrati prvi sporazum, koji je sa SDT nedavno potpisao Svetozar Marović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Marovićev sin provešće u zatvoru sedam meseci

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, kojim je osuđen na sedam meseci zatvora...Foto: screenshot/youtube Dragan Marović.. "Rešenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.