Stoilković: Tretman Ambasade Srbije u Skoplju kao iranske

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoilković: Tretman Ambasade Srbije u Skoplju kao iranske

Nova makedonska vlada nije uspela da ispoštuje politiku regionalne saradnje i stabilnosti, jer je još prilikom svog dolaska narušila odnose sa Srbijom, smatra predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković.
Ivan Stoilković je rekao da se tretman srpskog osoblja i Ambasade Srbije u Skoplju može uporediti sa tretmanom koji ima iranska ambasada.

"Ono što je bio izazov za novu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << makedonsku vladu, a to je da vodi politiku regionalne saradnje i stabilnosti, ona to nije uspela da ispoštuje, jer je još prilikom svog dolaska narušila odnose sa Srbijom, tako da od politike regionalne saradnje i stabilnosti nije ostalo ništa, a još manje je ostalo od politike dobrosusedskih odnosa", smatra Stoilković.
"U Makedoniji su Iran i iranska ambasada optuženi kao sponzori terorizma. Tako da je u tom smislu ovo jedan krajnje neprijateljski odnos prema Srbiji i prema našem personalu u Makedoniji", kaže Stoilković.
Navodi i da je jedan od sajtova koje kontroliše makedonska vlada objavio vest da je Srbija ljuta zbog toga što se Makedonija u novonastalim okolnostima pojavljuje kao sponzor zahteva da Kosovo bude primljeno u Unesko ove godine, iz prostog razloga što smo imali informacije da kosovska vlada neće ove godine aplicirati za prijem u Unesko.
Prema njegovim rečima, treća veoma vidljiva stvar jeste da je novi predsednik makedonske vlade u Skoplju okupio skoro sve protivnike srpskog predsednika stvarajući na taj način centar za političku i svaku drugu destabilizaciju Srbije.
Dodaje da sve ovo dodatno otežava i položaj srpskog naroda u Makedoniji.
Stoilković ističe i da je običan spin zaokret koji je Zaev napravio time što je prvo rekao da Makedonija neće podržati zahtev Kosova da bi se sada ispostavilo da nije tako.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.