Šta to smrdi u Podgorici?

Izvor: Mondo, 01.Okt.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta to smrdi u Podgorici?

Neprijatni miris drugi dan zaredom, osećao se na ulicama u centru grada, na Starom aerodromu, Koniku, kod "Gintaša”, naselju pod Malim brdom, prenose Vijesti.

Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin

Veliki broj građana požalio se da im smeta neprijatan miris i da nisu mogli da izađu na balkone zbog toga.

“U jednom trenutku sam dobila nagon da povraćam, koliko je neprijatan taj miris”, kazala je Tijana Golubović.

Prema saznanjima “Vijesti”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uzrok neprijatnih mirisa je kokošje đubrivo, odnosno kamioni koji su natovareni prošli iz pravca Spuža, starim putem, preko Malog brda i Vezirovog mosta, centrom prema Starom aerodromu.

“Od smrada nisam mogao da dišem, baš je jak i neugodan, u jednom momentu sam pomislio da sam ugazio negde u fekalije, pa da ja smrdim”, kazao je Dejan Popović.

On je istakao da je neprijatan miris osetio i dok je šetao, ali i za vreme vožnje u automobilu, zbog čega je morao da zatvori prozore.

Vijestima je iz "Vodovoda i kanalizacije” saopšteno da su njihovi radnici juče satima proveravali atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, ne bi li utvrdili šta je uzrok neprijatnog mirisa u gradu.

“Međutim, nisu evidentirali nikakve kvarove ili neke druge anomalije, ispirali su sistem, ali je funkcionisao kako treba. Kolektor radi normalnim režimom”, kazao je tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid.

On je kazao da su imali prijave od građana, koji su mislili da se negde kanalizacija izlila.

Iz kompanije "Plantaže" je saopšteno da “nemaju nikakve radove, koji mogu da izazovu tu atmosfersku pojavu.

“Kompanija '13. jul Plantaže' nije nikakav uzročnik te pojave i ne može se sa njom ni na koji način povezati”, navode iz tog preduzeća.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.