Slovenački list Delo prodat za 7,3 miliona evra

Izvor: Studio B, 03.Jun.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački list "Delo" prodat za 7,3 miliona evra

Najuticajniji slovenački dnevnik "Delo" prodat je danas preduzeću FMR za 7,3 miliona evra, a novinari strahuju da bi novi vlasnik, koji se dosad nije bavio medijima, mogao da promeni orijentaciju lista ili smanji broj zaposlenih.

Aranžman još treba da odobri slovenačko ministarstvo kulture kao nadležni medijski regulator, prenosi Hina. Dosadašnji vlasnik "Dela" bio je koncern Pivovarna Laško koji je deonice prodao zbog visokih obaveza prema bankama, a nedavno je prodao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << deonice u mariborskom dnevnom listu "Večer".

Oko 400 zaposlenih, od kojih 150 novinara, zatražilo je da im novi vlasnik, inače poznati slovenački privrednik Stojan Petrič, predstavi svoje planove.

"Delo" je dnevnik sa najdužom tradicijom u Sloveniji, a po mišljenju mnogih i najkvalitetniji sa najvećim uticajem na javnost, navodi hrvatska agencija i dodaje da je dosad važio za list koji odražava stavove bliske vladi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.