Sin Svetozara Marovića založio tri stana u Budvi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Svetozara Marovića založio tri stana u Budvi

Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, založio je tri stana u Budvi kao garanciju da će državi platiti 380.000 evra, kako je i dogovorio sa Tužilaštvom kada je sa njima potpisao sporazum o priznanju krivice.

Mlađi Marović garantuje sa jednim svojim i još dva stana prijatelja u Budvi, čija je vrednost veća od 380.000 evra. On je uoči novogodišnjih praznika potpisao sporazum. Tada se obavezao da nadoknadi štetu koju je pričinio prilikom prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državnog zemljišta iznad Jaza, u mestu Prijevor.

Pre sporazuma Marović je priznao da je podstrekavao druge na nezakonite radnje. Tim nezakonitim radnjama, kako ga Tužilaštvo tereti, oštetio je državnu kasu, pa će, osim novcem, morati da plati i godinom zatvora. Već četiri meseca sporazum "putuje" do Višeg suda, koji mora da donese konačnu odluku.

Crnogorski štampani mediji pišu da bi danas (19. april) nagodba trebalo da bude dostavljena ovoj instanci i da se zakaže ročište na kojem će se razmatrati dogovor Tužilaštva i Miloša Marovića.

Njegov branilac advokat Zoran Begović potvrdio je to. On je pojasnio da, od trenutka kad sporazum stigne u Viši sud, rok da njegov klijent isplati dug je tri meseca.

Begović očekuje da će tužilac u nekom kraćem roku okončati istragu u predmetu "Prijevor" i eventualno odlučiti o podizanju optužnice.

Osim Marovića, sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom potpisao je i bivši predsjednik budvanske opštine Lazar Rađenović, koji će, kako se očekuje, Višem sudu biti dostavljen danas.

Rađenović je sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio 30.000 evra i dve godine zatvora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.