Saobraćajna nesreća u Mađarskoj, poginuo vozač autobusa iz Srbije

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajna nesreća u Mađarskoj, poginuo vozač autobusa iz Srbije

Vozač autobusa "Eurolajn" iz Paraćina je poginuo, a 16 putnika je povređeno u udesu na auto-putu M-0, na periferiji Budimpešte, javlja dopisnik RTS-a. Do nesreće je došlo oko podneva, kada je autobus na liniji za Austriju udario u teretno vozilo službe za održavanje puteva.
Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac potvrdio je za RTS da je u udesu poginuo vozač autobusa "Eurolajn" S. S. (60), da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva putnika autobusa teže povređena, dok je 14 zadobilo lakše povrede.

Povređeni putnici odmah su zbrinuti u budimpeštanskim zdravstvenim ustanovama.
Preostalih devet putnika nije imalo ozbiljnije povrede u udesu i nalaze se na obližnjoj benzinskoj stanici.
Drobac je naveo da su neki putnici su već otišli u Austriju automobilima svojih rođaka, dok je za druge poslat autobus koji će ih odvesti dalje do željene destinacije.
Autobus paraćinskih registarskih oznaka krenuo je jutros u 02.45 iz sela Rekovac za Austriju. U vozilu je bilo 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije povređen.

Prema informacijama iz ambasade Srbije u Budimpešti, čiji su predstavnici na licu mesta, vozač autobusa je oko podneva, na skretanju sa puta M-5 prema M-0, 19 kilometara od Budimpešte, naleteo na teretno vozilo firme koja održava auto-put.
Vozač autobusa, čija je prednja strana smrskana, odmah je podlegao povredama.
Uviđaj mađarske policije je u toku, a saobraćaj na tom delu puta je obustavljen. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća u Mađarskoj, poginuo vozač autobusa iz Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2017

BUDIMPEŠTA - U udesu srpskog autobusa u Mađarskoj poginuo je vozač, a 16 putnika je povređeno, izjavio je za Tanjug srpski ambasador u Budimpešti Rade Drobac...Prema njegovim riječima, radilo se o autobusu prevoznika "Eurolines" na liniji od Rekovca do Austrije. Nesreća se dogodila oko 12 sati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pogledajte posledice STRAVIČNE NESREĆE u Mađarskoj

Izvor: Blic, 14.Maj.2017

U saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj je poginuo državljanin Srbije vozač S.S. (60) koji je upravljao autobusom "Euroline" na redovnoj liniji Rekovac-Beč...U udesu je povrđeno 16 državljana Srbije koji se nalazili u autobusu koji se sudario sa kamionom stranih tablica u blizini Budimpešte. Mađarska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.