SKANDALOZNO: Lektira za četvrti razred osnovne škole decu uči kako zaviriti pod suknju i  koristiti prezervative

Izvor: S media, 01.Mar.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNO: Lektira za četvrti razred osnovne škole decu uči kako zaviriti pod suknju i koristiti prezervative

U Hrvatskoj je javnost ovih dana zaokupljena dečjim knjigama - tačnije, nesvakidašnjim sadržajem jedne lektire za četvrti razred osnovne škole. U knjizi je opisan dečak koga vrlo rano počinju da zanimaju gaćice, golotinja, grudi i prezervativi.

Četvrtaci su kao školsko štivo, između ostalog u knjizi "Bum Tomica" autorke Silvije Šesto čitali i ovo: “Da sam se bolje potrudio, video bih joj gaćice...”

“Ne mogu ni da je zamislim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << golu. Zamišljam, zamišljam... Trudim se... Ne, ne mogu!!! Neću! S devet godina i ne bih smeo”

Zabrinuti roditelji su digli uzbunu u Ministarstvu obrazovanja povodom knjige Silvije Šesto.

"Knjiga je potpuno neprimerena za taj uzrast. Devetogodišnji dečak gleda cice, razmišlja o skidanju gaćica i gleda ispod suknje, a sestra mu kaže da je retardiran jer ne zna šta je prezervativ. Meni je zastrašujuće da se klincima u četvrtom razredu serviraju takve knjige. Da stavite neku fotografiju pokraj toga, mogli bismo slobodno reći da je to pornografija" - ogorčeno kaže jedan od kritičara ove knjige.

(Jutarnji/S media)

Foto: Guliver/Thinkstock (ilustracija)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.