Roditelji otrovali dete, vaške čistili etiolom

Izvor: Mondo, 05.Dec.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji otrovali dete, vaške čistili etiolom

Petogodišnja devojčica sa severa Crne Gore u teškom je stanju zbog trovanja oligofosfatima i već desetak dana nalazi se u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock, ilustracija

To je saopštila direktor Dečije bolnice Sanja Milašinović.

Prema njenim rečima, devojčica je imala vaške koje su "roditelji zbog neznanja ili nemara samoinicijativno, bez konsultacija sa lekarom ili farmaceutom, tretirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sredstvom protiv zlatice".

Mediji pišu da je reč o vrlo opasnom sredstvu- etiolu.

"Ovo je 10. ili 11. slučaj u ovoj godini. Roditelji iz samo njima znanih razloga ili iz sramote da se ne čuje da im dijete ima vaške neće da odu u apoteku da kupe šampon, već deci po glavi posipaju sredstva protiv insekata koja sadrže oligofosfate", izjavila je Milašinovićeva crnogorskim medijima.

Devojčica je na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore, a o njenom slučaju obaviješten je Institut za javno zdravlje.

"Konsultovali smo i kolege iz Ekotoksikologije sa Vojno medicinske akademije u Beogradu, tako da je devojčica kompletno medicinski zbrinuta", istakla je Milašinovićeva.

Ona je navela da sada sve zavisi od odbrambenog mehananizma devojčice.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Deca u Crnoj Gori neretko se leče sredstvima za stoku

Izvor: Radio 021, 05.Dec.2016

Petogodišnja devojčica sa severa Crne Gore u teškom je stanju zbog trovanja oligofosfatima i već desetak dana nalazi se u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore, saopštila je direktorka Dečije bolnice Sanja Milašinović...Prema njenim rečima, devojčica je imala vaške koje su...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.