Raskol u SDSS, Pupovac traži mandat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskol u SDSS, Pupovac traži mandat

Nakon raskola u Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranici (SDSS) i izlaska Mirka Raškovića iz te stranke, potpredsednik Milorad Pupovac pozvao je nadležne državne organe za pomoć da SDSS sačuva mandat.

U protivnom svaka upotreba zastupničkog mandata koji ima Raškovića u formiranju parlamentarne većine, smatraće se ilegalnom, poručio je Pupovac.

"Mi svoj mandat zbog svega što radimo, zbog političkih okolnosti u kojima se to dogodilo, zbog naših birača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moramo zaštititi. Nadležne državne institucije nam u tome moraju pomoći", rekao je Pupovac, preneo je HRT.

SDSS je parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojila tri mandata, a Rašković je juče potvrdio da je napustio SDSS.

Rašković se ranije, mimo Pupovca, našao na konsultacijama kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović kojoj se požalio na pritiske.

On nije podržao nijednu političku opciju rekavši da će to učiniti tek kada u Saboru, koji je zakazan za srecu, bude formirana parlamentarna većina.

Vrh SDSS-a optužuje HDZ za pritisak zbog čega je Rašković povukao potpis za levu koaliciju Zorana Milanovića i SDP.

HDZ, s druge strane tvrdi, da su pritisak vršili iz SDP-a.

Milorad Pupovac poručuje da postoje ozbiljne indicije da je riječ o organizovanoj pljački SDSS-ovog mandata i da bi to institucije trebalo da istraže.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.