Pupovac potpredsednik u Milanovićevoj vladi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac potpredsednik u Milanovićevoj vladi?

U danu konsultacija predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa šefovima parlamentarnih stranaka o mandataru u javnosti je procurela informacija da će koalicija okupljena oko SDP Zorana Milanovića Mostu nezavisnih lista ponuditi mesto predsednika Hrvatskog Sabora,a Miloradu Pupovcu potpredsedničku poziciju u hrvatskoj vladi.

Istovremeno, portal Dnevno.hr objavio je da je Milanović potpredsedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu kojeg, kako se navodi, neizmerno ceni i u kojeg ima veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poverenje, ponudio mesto potpredsednika buduće vlade.

Inače, hrvatski mediji objavili su juče da su sedam od osam zastupnika manjinskih stranaka podržale koaliciju okupljenu oko Milanovićevog SDP-a, osim Albanke.

Do SDP-ovaca, pa ni sami Pupovac, u svemu tome ne vidi nikakav problem, a problema s njegovim ulaskom u sam vrh hrvatske politike nemaju ni brojni viđeniji SDP-ovci, navodni Dnevno..

Pozivajući se na neimenovani izvor iz levog centra, Jutarnji list piše da su u Mostu izašli s predlozima kako reformisati Hrvatsku, te da je stoga logično ponuditi im predsedavajuću ulogu u zakonodavnoj vlasti.

Prihvati li rukovodstvo Mosta tu ponudu, postavlja se pitanje ko bi se mogao naći na poziciji šefa parlamenta.

Po svemu sudeći, to bi bio Božo Petrov, koji je osnivač trećeg bloka, ili Robert Podolnjak kao poznati pravni stručnjak, navodi Jutarnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.