Provokacija u Vukovaru: Zločinac Merčep na proslavi Dana grada

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provokacija u Vukovaru: Zločinac Merčep na proslavi Dana grada

Članovi Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) napustili su u nedelju svečanu sednicu Gradskog veća Vukovara, jer je na nju pozvan i Tomislav Merčep koji je optužen za ratne zločine nad srpskim civilima počinjene na području Pakračke Poljane, Zagreba i Kutine 1991. godine.

Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković i poslanik u hrvatskom Saboru Dragan Crnogorac izašli su sa odbornicima SDSS-a iz sale neposredno pre početka svečane sjednice koja je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povodom obeležavanja Dana grada, pošto je u prvom redu među zvanicama bio i Merčep.

- Iako ne želimo da mi određujemo ko je pozvan u svojstvu gosta na svečanu sednicu, preko ovakvih stvari ne možemo da pređemo - rekao je Crnogorac, prenose hrvatski mediji.

Prema njegovim rečima, za gosta je pozvan čovek kome se sudi za ratne zločine počinjene nad Srbima.

- Data mu je čast od grada Vukovara. Ne želimo da Vukovar daje bilo kome mesta u tom prostoru, pogotovo što je reč o čoveku optuženom za ubistvo pripadnika naše zajednice. Taj sudski proces godinama traje - naglasio je Crnogorac.

On je rekao da su salu napustili nakon što su zauzeli svoja mesta i u trenutku kada su videli da je u salu ušao i Merčep.

- Mi nemamo šta da radimo u takvom društvu. Krajnje je nedolično od grada Vukovara da se pozivaju za gosta osobe koje su osumnjičene za ratne zločine - dodao je Crnogorac.

Predsednik Gradskoga veća Igor Gavrić rekao je na sednici da je zadovoljan napretkom i do sada učinjenim u ovom gradu, ali i da je nezadovoljan odnosom hrvatske Vlade koja je u Vukovar "bacila nekoliko otrovnih strelica, kakva je i uvođenje dvojezičnosti".

- Ispoštovaćemo odluku Ustavnog suda Hrvatske i sprečiti postavljanje dvojezičnih ploča. One u Vukovaru nisu nikada bile niti će ikada biti - tvrdi Gavrić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.