Pretnje hrvatskoj novinarki

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje hrvatskoj novinarki

Novinarka "Slobodna Dalmacije" Katarina Marić Banje, koja radi u crnoj hronici tog lista, dobila je koverat s pretećom porukom: "Otrovna si kao zmija, završićeš ko Ćuruvija".
Poruka je napisana u tri reda raznobojnim flomasterima velikim štampanim slovima na listu sveske. 
Koverat je predat splitskoj redakciji Slobodne Dalmacije koje nema video nadzor.
Marić Banje pretnju je prijavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policiji.
Hrvatski mediji podsećaju da je vlasnik Dnevnog telegrafa i magazina Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen ispred svoje kuće 999. godine u Beogradu.
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo retnju smrću koju je dobila novinarka crne hronike Slobodne Dalmacije Katarina Marić Banje i od nadležnih traži da pronađu i kazne autora pretnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinarki prijetili porukom »Otrovna si kao zmija, završićeš k´o Ćuruvija«

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015

ZAGREB - Novinarka "Slobodne Dalmacije" Katarina Marić Banje, koja prati crnu hroniku u tom listu, dobila je pismo sa prijetećom porukom "Otrovna si kao zmija, završićeš k'o Ćuruvija"...Poruka je napisana u tri reda raznobojnim flomasterima i velikim štampanim slovima na listu sveske. Koverta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novinarki pretili porukom "Otrovna si kao zmija, završićeš k'o Ćuruvija"

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2015

ZAGREB - Novinarka "Slobodne Dalmacije" Katarina Marić Banje, koja prati crnu hroniku u tom listu, dobila je pismo sa pretećom porukom "Otrovna si kao zmija, završićeš k'o Ćuruvija".Poruka je napisana u tri reda raznobojnim flomasterima i velikim štampanim slovima na listu sveske. Koverta je predata...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.