Predsednica Hrvatske smenila šefa tajne službe

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Hrvatske smenila šefa tajne službe

Kolinda Grabar Kitarović razrešila je dužnosti direktora Sigurnosno-obaveštajne agencije Dragana Lozančića i šefa Biroa za nacionalnu bezbednost Ivicu Panenića. O odlukama predsednice izjasniće se Vlada Hrvatske.
Kako je preneo HRT, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je Lozančiću lično saopštila da ne uživa njeno poverenje i da je smenjen zbog povrede Zakona o bezbednosno-obaveštajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistemu.
Napominje se, međutim, da nema objašnjenja na koji način je Lozančić povredio pomenuti zakon.
Panenić je smenjen zbog, kako se navodi, neobezbeđivanja sprovođenja poslova iz delokruga tog biroa.
Mediji su prethodno nagađali da će Lozančić biti smenjen zbog toga što nije upozorio Kolindu Grabar Kitarović da kontaktira sa prisluškivanom osobom, a reč je, kako navode, o fudbalskom menadžeru Zdravku Mamiću.
S druge strane, on je o tome obavestio Zorana Milanovića koji je tada bio premijer.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KOLINDA MATIRALA PREMIJERA: Samo smena šefa hrvatskih obaveštajaca ili ustavna kriza?

Izvor: Kurir, 07.Feb.2016

Smena šefa hrvatske tajne službe Dragana Lozančića izazvala je buru reagovanja hrvatske javnosti, a zagrebački Jutarnji list tvrdi da je žurba predsednice Kolinde Grabar Kitarović takvom odlukom premijera Tihomira Oreškovića dovela pred svršen čin...Cvrtila o slučaju Lozančić: 'Predsjednica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.