Požari na više lokacija u Podgorici

Izvor: RTS, 01.Avg.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari na više lokacija u Podgorici

Aktivne požare na više lokacija na teritoriji Podgorice gasi i Direktorat za vandredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, kaže komandir Službe zaštite Glavnog grada Andrija Čađenović, prenose crnogorski mediji.
Andrija Čađenović ističe da su trenutno aktivni požari u Rogamima, selu Đurkovići i gornji Rogami u predelu oko crkve. Aktivni požar je u Fundini, selu Ledine kao i u Komanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brdo Ćafa, prenosi RTCG, saopštio je Tanjug.

U Komanima je, kako je rekao, jedno vozilo sa tri vatrogasca.
"Požar je još dosta visoko u brdu, ne ugrožava kuće, ali su vatrogasci tamo raspoređeni i pokušavaju da odbiju vatru, da se ne spušta prema kućama", dodaje Čađenović.
Vatrogasci su, kako je dodao, u Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte.
"Za gornje Rogame smo angažovali Dirketorat za vanredne situacije, da bi nam avioni pomogli, jer je nepristupačan teren. Računamo da će nam pomoć avijacije dobro doći da požare lokalizujemo i da ne bude ugrožena ni crkva, ni imanja, ni kuće u toj okolini", naveo je Čađenović.

Rekao je da je u petak bilo više od 30 požara, na raznim lokacijama, u Piperima, Rogamima, na Bioču, u Berima, Štekama, Kokotima, kao i na više lokacija u gradskoj opštini Tuzi.
Čađenović je dodao da je bilo dosta požara u Zeti, pa je samim tim juče bilo puno posla. Smatra da će tako biti i danas.
"Ne mogu da tvrdim stopostotno, ali najveći uzrok svih požara je ljudski faktor", rekao je Čađenović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.