Ponta se odrekao doktorske titule

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponta se odrekao doktorske titule

Premijer Rumunije Viktor Ponta odrekao se titule doktora prava, dve i po godine pošto je optužen za plagijat, izjavljujući da je trebalo to da uradi "ranije".

U pismu upućenom rektoru Univerziteta i objavljenom na premijerovom Fejsbuk nalogu Ponta je obavestio svoju odluku da odustane od titule doktora prava, dobijene 2003. godine na Univerzitetu u Bukureštu, prenosi Beta.

"Trebalo je to da uradim ranije, od pojavljivanja javnih optužbi u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moje doktorske teze", dodao je premijer, nevodeći da je "u dobroj volji" izneo argumente kako bi se odbranio od tih optužbi.

Tri ekspertske komisije zaključile su 2012. godine da je doktorska teza Ponte o Međunarodnom krivičnom sudu bio "očigledan plagijat".

Premijer je više puta odbacio te optužbe, ocenjujući da se radi o političkim napadima" njegovog protivnika, odlazećeg predsednika Trajana Baseskua.

Ponta je pre mesec dana poražen na predsedničkim izborima u trci sa liderom desnice Klausom Johanisom, koji je kampanju zasnivao na borbi protiv korupcije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rumunski premijer se odriče svog (lažnog?) doktorata

Izvor: B&F Online, 23.Dec.2014, 12:09

Premijer Rumunije Viktor Ponta izjavio je da se kontroverza oko plagiranja njegovog doktorata iz 2012. namerno koristi za opstruiranje rada njegovog kabineta. Viktor Ponta se pismom i izjavom na zvaničnom Tviter nalogu odrekao svog doktorata iz međunarodnog prava, stečenog na Univerzitetu u Bukureštu...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.