Otkazi zbog lažnih diploma

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazi zbog lažnih diploma

Hrvatska radiotelevizija otpustila je 16 zaposlenih za koje je utvrđeno da imaju lazne diplome.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock. Ilustracija.

Stručne službe HRT, naime, pronasle su, u procesu provere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih, 16 lažnih dokumenata - četiri lažne fakultetske i 12 srednjoškolskih diploma, a zaposlenima sa tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, javili su danas hrvatski mediji.

U odgovoru Hini >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih, čiji je cilj da se kvalitetno, potpuno i trajno uredi kadrovska struktura i sistem zapošljavanja, preneo je sajt Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provere početkom prošle godine pronađene četiri lažne diplome i da je krajem 2015. započela i provera svedočanstava i ostalih dokumenata potrebnih za određena radna mesta na HRT-u.

"Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da poseduju lažnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je prosleđena na dalje postupanje odgovarajućim državnim telima", ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mestima bili zaposleni sa lažnim srednjoškolskim diplomama, ali među njima su, kako se saznaje, bile žene zaposlene računovodstvu, radnice u razmeni videomaterijala, kao i majstor rasvete.

Prema poslednjim podacima, poslednjeg dana januara ove godine HRT je imao 2.851 zaposlenog.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.