Odbijen zahtev za smenu zbog napada na Vučića u Srebrenici

Izvor: Studio B, 30.Mar.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev za smenu zbog napada na Vučića u Srebrenici

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije danas podržao inicijativu za smenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića, povodom napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića, prošle godine u Potočarima.

Zamenik predsedavajućeg Nezavisnog odbora Enes Obralija je nakon sednice izjavio da su tri glasa bila "za", tri "protiv", dok su dva člana Odbora bila uzdržana, prenela je Fena.

Odbor je, takođe, odlučio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u dnevni red svoje naredne sednice uvrsti inicijativu za eventualno pokretanje Vilićeve disciplinske odgovornosti.

Inicijativu za smenu Vilića pokrenuo je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić. On je tu inicijativu dostavio Nezavisnom odboru još u avgustu prošle godine, nakon incidenta u Potočarima 11. jula, kada je Vučić napadnut u memorijalnom centru Potočari, kod Srebrenice.

Obralija je naveo da je Odbor tražio informaciju od Direkcije za koordinaciju policijskih tela, odmah nakon incidenta u Potočarima, a kasnije i da li je Direkcija u vezi sa time sprovela bilo kakav postupak.

U odgovoru koji je stigao navedeno je da su tri policijska službenika procesuirana, protiv tri policijska službenika je podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i da su sva tri policijska službenika oslobođena disciplinske odgovornosti.

Protiv četvrtog protiv kojeg je vođen disciplinski postupak, disciplinski postupak praktično nije ni pokrenut, naveo je Obralija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.