ONA preti i Gruevskom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2015, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ONA preti i Gruevskom

Odgovornost za granatiranje elitnog stambenog kompleksa Soravija u skopskom naselju Vodno, počinjeno pre pet dana, preuzela je albanska paravojna teroristička Oslobodilačka nacionalna armija (ONA).

Teroristi su priznali da je "specijalna jedinica ONA" na stambeni kompleks Soraviju ispalila 12 granata, a veštačenje projektila je pokazalo da je reč o granatama kalibra 40 milimetara. Zbog toga se veruje da su ispaljene iz istog oružja iz kojeg je u nekoliko navrata, a poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << put u aprilu, granatirana zgrada makedonske vlade.

Pored odgovornosti za napad na kompleks Soraviju, teroristi ONA priznaju da su dan ranije napali "izdajnika albanskog naroda", inspektora MUP-a Arifa Asanija. U saopštenju ONA, koje je potpisao "komandant Kuštrimi", albanska paravojna organizacija najavljuje diverzantske akcije u svim makedonskim gradovima, a premijeru Nikoli Gruevskom, njegovoj familiji i njegovom bratancu, bivšem šefu tajne policije Saši Mijalkovu prete smrću!

- Nikola Gruevski, Sašo Mijalkov i svi koji su protiv albanskog naroda sada će imati razloga se boje za svoju bezbednost i bezbednost svoje dece od jedinica ONA koje su sposobne da realizuju zadatke u svakom gradu Makedonije - piše u saopštenju.

U MUP-u Makedonije ističu da će ozbiljno razmotriti pretnje iznete u saopštenju ONA. Već je stupljeno u kontakt sa kolegama u Prištini, kojima su preneta operativna saznanja o osobi koja stoji iza saopštenja, pa nadležni u makedonskoj policiji očekuju punu saradnju od kosovskih vlasti.

Pripadnici ove paravojne terorističke organizacije traže da se oslobode njihovi saborci uhapšeni u "montiranim političkim procesima" od 2003. godine, pa sve do poslednjih tragičnih događaja u kumanovskom Divljem naselju.

- Procenjujući situaciju, povećana je spremnost svih jedinica na terenu da se stave u odbranu albanskog naroda od svih napada kojima su izloženi. Stavljamo vam na znanje da će se naši napadi preneti na teritorije naseljene sa Makedoncima. Tražimo da se Makedonska populacija osvesti i da ne podržava njihove nacionalističke partije koje napadaju albanski narod. U suprotnom, i vi ćete biti cilj naših bezbrojnih aktivnosti jedinica ONA, osmatračko-deverzantske "Avni Rustemi" i "Teli 69" - piše u saopštenju "komandanta Kuštrimija", uz napomenu da se ONA neće demobilisati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.