Nemačka umanjila prognoze rasta

Izvor: VOA, 14.Okt.2014, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka umanjila prognoze rasta

Nemačka je danas umanjila prognoze ekonomskog rasta. Istovremeno je saopšteno da je u evrozoni došlo do pada industrijske proizvodnje, što je doprinelo bojazni da bi 18-člani blok mogao da udje u novu recesiju.

Nemački ministar privrede Zigmar Gabrijel saopštio je da su prognoze ekonomskog rasta smanjene za oko trećinu - na 1,2 odsto za ovu i 1,3 odsto za narednu godinu. Gabrijel je naveo da su uzroci usporenog rasta krize u Ukrajini i na Bliskom istoku, kao i sankcije uvedene >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Rusiji, dodavši da je izvoz Nemačke u Rusiju znatno opao u prvoj polovini godine.

On je medjutim dodao da su podaci o ekonomskom rastu Nemačke ipak “vrlo dobri“ i naglasio da Berlin neće povećavati nacionalni dug niti menjati dosadašnju ekonomsku, fiskalnu i socijalnu politiku. Nemački ministar je dodao da veći dugovi u njegovoj zemlji ne bi povećali rast u Italiji, Francuskoj, Španiji ili Grčkoj.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.