Ne razumem slavlje zbog Oluje”

Izvor: Mondo, 05.Avg.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne razumem slavlje zbog Oluje”

Srbiji su danas potrebni racionalni, dobri i normalni odnosi sa Hrvatskom, ali Srbija istovremeno neće da se stidi zato što poštuje sopstvene žrtve, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug, Dragan Stanković

"Ne razumem ljude koji slave progon stanovništva. Potrebno je šest dana i šest noći samo da se pročita spisak ljudi koji su otišli iz Hrvatske", rekao je on navodeći da ne shvata ni odnos prema Srbima koji postoji sada u Hrvatskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Sada, međutim, dodao je, Srbija treba da čini sve što može da sve suze, muke i nedaće našeg naroda pretoči u borbu i energiju za bolju srpsku ekonomiju.

Минут ћутања за страдале у #Oluja. #Danzalosti#Dansecanjapic.twitter.com/njdpzp0fWI

— Александар Вучић (@SerbianPM) August 5, 2015

"Mi smo naučili i sebe i naše sugrađane da poštuju tuđe žrtve, ali ono što se promenilo i ono što se menja je da nećemo da se stidimo zbog toga što poštujemo sopstvene žrtve, naprotiv poštovaćemo ih nimalo manje nego što poštujemo tuđe", kazao je premijer.

On je primetio da to govori o novoj snazi Srbije i tome da ranije Srbija sebi nije mogla da dozvoli takve stvari zbog svoje "malene moći, ali i volje političkih elita".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.