Milanović ponudio Petrovu mesto predsednika Sabora

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović ponudio Petrovu mesto predsednika Sabora

Hrvatski premijer i predsednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović ponovo je pozvao stranku Most da zajedno formiraju vladu, a njenog lidera Božu Petrova da preuzme dužnost predsednika Sabora.
Milanović je na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao da s Mostom hoće i može u hrvatsku vladu iduće četiri godine.

Milanović je rekao da o tome nije razgovarao sa Petrovom, već da upućuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javni poziv lideru Mosta. On je dodao da će, ako ta stranka iz nekog razloga neće da preuzme tu funkciju, SDP predložiti svog kandidata da privremeno bude na čelu Sabora dok ne bude formirana nova vladajuća većina.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović zakazala je prvu sednicu Sabora za 3. decembar, iako još nijedna stranka nema potrebnih 76 poslanika da formira vlast, a novi krug konsultacija zakazala je za 7. decembar.
Prvi krug konsultacija o mandataru za sastav vlade održan je juče, ali nijedna politička opcija nije prikupila dovoljno glasova za formiranje vlasti.
Milanović je izričito odbacio mogućnost formiranja vladajuće većine sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ), što je bila jedna od ideja Mosta posle izbora.
On je rekao da ga je začudio postupak jednog od poslanika Samostalne demokratske srpske stranke Mirka Raškovića, koji je sinoć došao samostalno na konsultacije kod predsednice od koje je, kako je sam rekao novinarima, tražio da ga zaštiti od pritisaka pojedinaca.
Milanović je rekao da ne zna zašto je do toga došlo u ovom trenutku. On je dodao da su mu preostali srpski poslanici Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović rekli da ni oni ne znaju ništa o tome.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.