Milanović: Ništa protiv Srba, sve protiv beogradske čaršije

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Ništa protiv Srba, sve protiv beogradske čaršije

Predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je danas da nema ništa protiv Srba već protiv beogradske "čaršije" Predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je danas da nema ništa protiv Srba već protiv beogradske "čaršije".On je novinarima u Zagrebu rekao da kada upotrebljava izraz "čaršija" govori o aktuelnoj vlasti u Srbiji, a ne protiv Srba."Postoji jedna beogradska čaršija koja bi htela biti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pet strana sveta i zbog toga srpski narod pati. Emisari i huškači iz Beograda neka idu dalje", rekao je Milanović pošto je u centru Zagreba popio kafu s bivšim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, takođe kandidatom na listi SDP-ove Narodne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.Pozivajući se na reči hrvatskog političkog lidera između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji Stjepana Radića, Milanović je dodao: "Ništa protiv Srba, sve protiv čaršije".Upitan o poslednjim izjavama premijera Srbije Aleksandra Vučića da mu je najveća uvreda da su "šaka jada", Milanović je odgovorio da može smisliti i gore uvrede i ocenio da su uvrede ono što je Vučić govorio 90-tih u Glini."Kad nekom kažete da je šaka jada, to kažete zato što glumi šaku. To nećete reći nekome ko nema mentalitet silnika ili pokušaja silnika. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama", naglasio je lider SDP, preneo je portal N1.On je ponovo pozvao na ukidanje spornog zakona kojim se Srbija proglasila nadležnom za suđenje za ratne zločine počinje na području cele bivše Jugoslavije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Linta: Milanović procenio da je vređenje Srbije dobitna kombinacija

Izvor: RTS, 31.Avg.2016, 10:42

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da je lider SDP i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović očigledno dobro procenio da mu česta vređanja i omalovažavanja Srba i Srbije mogu biti dobitna kombinacija na septembarskim izborima za Hrvatski sabor. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.