Milanović: Nisam vređao, rugao sam se

Izvor: RTS, 30.Avg.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Nisam vređao, rugao sam se

Šef SDP-a Zoran Milanović ponovo se obrušio na Srbiju i srpsko rukovodstvo rekavši da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije i da srpsko rukovodstvo i "čaršiju" nije vređao, već im se rugao.
Milanović je objasnio da pojam "čaršija" koristi, jer ga je i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da prokomentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je najveća uvreda koju je poslednjih dana čuo iz Hrvatske da su Srbi i Srbija "šaka jada", Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede poput onih koje "Vučićeva čaršija" upućuje Hrvatskoj.
Inače, bivši hrvatski premijer je popio kafu sa nekadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.
Milanović je, kako je prenela TV N1, rekao da nekome ko nema "mentalitet silnika ili pokušaja silnika" nikada neće reći da je "šaka jada".
"Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama", rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji.
"Onda smo šlus i možemo razgovarati", rekao je Milanović.
Postoji, kaže Milanović, jedna beogradska čaršija koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga, tvrdi on, "srbijanski narod pati".
Milanović je primetio da se "HDZ totalno slaže s beogradskom čaršijom".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.