Mihaj Tudose novi premijer Rumunije

Izvor: RTS, 26.Jun.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihaj Tudose novi premijer Rumunije

Rumunski predsednik Klaus Johanis postavio je ministra za ekonomiju Mihaja Tudosea za premijera, što otvara put da se do kraja nedelje formira nova vlada pod vođstvom socijaldemokrata.
"Uzimajući u obzir trenutnu krizu i hitnu potrebu da se ona okonča, pošto šteti ekonomiji i imidžu Rumunije u inostranstvu, odlučio sam da imenujem Mihaja Tudosea za premijera", rekao je Johanis novinarima, prenosi Rojters.

Politička kriza u Rumuniji nastupila je kada je Socijaldemokratska partija (PSD) izglasala nepoverenje vladi, tj. bivšem premijeru Sorinu Grindeanuu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihai Tudose novi premijer Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017

Rumunski predsednik Klaus Johanis postavio je danas ministra za ekonomiju, Mihaija Tudosea, za premijera što otvara put da se do kraja nedelje formira nova vlada pod vođstvom socijaldemokrata..."Uzimajući u obzir trenutnu krizu i hitnu potrebu da se ona okonča, pošto šteti ekonomiji i imidžu Rumunije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.