Makedonski MSP: Srpske vlasti da ispravno nazivaju Makedoniju

Izvor: BKTV News, 20.Jan.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski MSP: Srpske vlasti da ispravno nazivaju Makedoniju

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas, diplomatskim putem, od državnih vlasti Srbije da za Makedoniju koriste, kako se navodi, ispravan naziv Republika Makedonija, javlja danas MIA.

Taj potez usledio je nakon što je na priznanicama za putarinu u Srbiji upotrebljen naziv "Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija" i skraćenica BJRM (na engleskom FYROM), navodi makedonska agencija.

"Korišćenje tog naziva i njegove skraćenice, umesto ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naziva Republika Makedonija, protivno je diplomatskim odnosima koje održavaju Republika Makedonija i Republika Srbija. Tu nedoslednost trebalo bi odmah ispraviti", ističe se u saopštenju makedonskog Ministarstva.

Ministarstvo izražava uverenje da "provokacija koja vređa osećanja građana Makedoniji nije odraz dobrosusedskih odnosa", dodajući da je "neprimereno i sramno da susedi koriste uvredljiva imena", navodi MIA.

Izjednačio Republiku Srpsku sa NDH, smeta mu Njegoš

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.