Makedonija, Stop operacija Soros

Izvor: RTS, 17.Jan.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, "Stop operacija Soros"

U Makedoniji formirana grupa građana, "Stop operacija Soros". Cilj ove grupe je da "prekine nasilje nevladinih organizacija nad institucijama". Formiranje usledilo nekoliko dana pošto je vladajući VMRO-DPMNE najavio "desorošizaciju" Makedonije.
"Prestanak monopol građanskog sektora koji finansira Soros. zaustavljanje nasilja nad institucijama i prekodanje gaženja volje većine u Makedoniji", glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ciljevi udruženja građana "Stop operacija Soros" koje je predstavljeno u Skoplju.

Makedonski mediji navode da povod za osnivanje ovakvog udruženja građana leži u činjenici da se "država duži period suočava sa problemima koje nameće Fondacija institut za otvoreno društvo, koju direktno finansira Džordž Soros".
Navodeći navodne posledice ovakvog delovanja te nevladine organizacije, "Stop operacija Soros" navodi "napade na policiju, kancelariju predsednika Makedonije i oružani incident u Kumanovu".
Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Poposki optužio je nedavno Sorosa da se godinama preko nevladinih organizacija koje finansira meša u unutrašnje stvari Makedonije.
"Fond za otvoreno društvo (Sorosa) finansira subjekte koji rade u politici na netransparentan način, a to je za nas neprihvatljivo", rekao je Poposki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.