Mađarska: Neosnovana zabrinutost SAD zbog zatvaranja lista

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Neosnovana zabrinutost SAD zbog zatvaranja lista

Zvanična Budimpešta saopštila je da su SAD neosnovano zabrinute zbog zatvaranja mađarskog opozicionog lista "Nepsabadšag".
Portparol mađarskog ministarstva spoljnih poslova Tamaš Mencer rekao je da su u mađarskim medijima zastupljena različita stanovišta i da sloboda medija nije ugrožena u toj zemlji.

Portparol Stejt departmenta Mark Toner juče je izjavio da SAD prate zatvaranje lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i zabranu novinara portala 444.hu da izveštavaju iz parlamenta.
Zatvaranje lista Nepsabadšag izazvalo je talas protesta zbog gušenja slobode medija.
Nepsabadšag je prestao da izlazi 8. oktobra, posle iznenadne odluke vlasnika da ga zatvori zbog navodnog pada tiraža i poslovnih gubitaka.
Mencer je rekao da ga "zanima da li se američka vlada meša u odluke vlasnika medija".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mađarska: Sloboda medija nije ugrožena, zabrinutost SAD je bez osnova

Izvor: Blic, 21.Okt.2016

Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske saopštilo je danas da je zabrinutost SAD zbog slobode štampe i medijske raznolikosti u toj zemlji, nakon suspenzije jednog opozicionog lista, bez ikakve osnove i da ne može biti zasnovana na verodostojnim informacijama, javlja AP...Šef odseka za medije mađarskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.