Lazar: Soros manipuliše javnim mnjenjem u Mađarskoj

Izvor: RTS, 25.Maj.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar: Soros manipuliše javnim mnjenjem u Mađarskoj

Izveštaji tajnih službi pokazuju da Džordž Soros manipuliše javnim mnjenjem u Mađarskoj, rekao je šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar, prenosi MTI.
Lazar je, za veb-sajt komercijalne televizije ATV, istakao da nema organizacije koja se zalaže za pitanja migranata niti organizacije koja naginje ka opoziciji a da je Soros ne finansira.

Šef kabineta mađarskog premijera je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelje, na redovnoj konferenciji za novinare, rekao da je Soros uticajni podržavalac američke Demokratske stranke i Klintonovih i da će "po svaku cenu napraviti prostor za svoje stavove".
Kako je Lazar dodao, Soros će verovatno uskoro preduzeti akciju protiv vlade mađarskog premijera Viktora Orbana "koga smatra jednim od svojih najopasnijih političkih neprijatelja u Evropi".
Upitan da li postoje direktni dokazi da Soros utiče na migrantska pitanja u Mađarskoj, Lazar je rekao da su civilne organizacije zahvaljujući Sorosovom finansiranju stekle "preveliki uticaj u mađarskom društvu u poređenju sa istinskom moći koju imaju".
Soros stoji iza stavova levičarske opozicije u vezi sa migrantskim pitanjima, pošto je njihov najveći pokrovitelj, navodi mađarska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.