Konjević o Gvantanamu, vladi...

Izvor: VOA, 22.Jan.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konjević o Gvantanamu, vladi...

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova je povodom prebacivanja jednog zatvorenika iz Gvantanama u CG rekao da je CG samo jedna od evropskih zemalja koje učestvuju u tom projektu

Informaciju da je bivši član Al kaide Abdul Aziz Al-Suweydi prije dva dana iz zatvora u Gvantanamu upućen  u Crnu Goru, “kako bi počeo novi život”, koju je juče objavio Pentagon, što je u Podgorici izazvalo veliku medijsku pažnju, danas je komentarisao crnogorski šef policije Raško Konjević
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je, u vezi sa informacijom da će zatvorenik iz Gvantanama, početi novi život u Crnoj Gori, kazao da je Ministarstvo inostranih poslova nosilac tog projekta i da je MUP imao "samo jednu aktivnost povodom toga".

"Crna Gora je samo jedna od evropskih zemalja koja učestvuje u tom projektu", rekao je Konjević.

Inače, Konjevićeva Socijaldemokratska partija, dosadašnji koalicioni partner Đukanovićevog DPS-a, danas je na stranačkim organima, donijela odluku da neće glasati za povjerenje Vladi Crne Gore, na sjednici parlamenta 25. januara.

Na pitanje šta će se desiti ako Vlada dobije povjerenje, i da li će SDP izaći iz vlasti, Konjević je rekao da je procedura razrješenja ministra poznata.

"Procedura razrješenja ministra je shodno Ustavu propisana i tu proceduru poštujemo", kazao je Konjević novinarima.

Komentarišući slučaj Limenka, kojim je brat premijera Đukanovića obeštećen sa 10 miliona eura zbog greške u vezi sa iseljenjem zgrade policije, Konjević je kazao da postoji politička i lična odgovornost za pričinjenu štetu.

"Radi se o događaju koji pokazuje nefunkcionalnost pojedinih državnih organa, pravljenje ozbiljnih grešaka koje nanose štetu građanima i državi. Neko mora da snosi za to krivičnu i političku odgovornost", rekao je Konjević.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je najavio da će se nastaviti razgovori u vezi sa izborom šefa specijalnog istražnog tima koji bi sarađivao sa Tužilaštvom, ali da ne može precizirati kada će biti izabran.

Konjević je na pitanja novinara odgovarao nakon prezentacije novih uniformi koje će ubuduće nositi službenici crnogorske Uprave policije. Nabavljeno je 3.150 kompleta uniformi, a vrijednost nabavke je više od tri miliona eura.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.