Ko ne dođe u Hrvatski sabor, platiće...

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ne dođe u Hrvatski sabor, platiće...

Predsednik Hrvatskog sabora Božo Petrov poručio je u nedelju da će poslanici, koji ne budu dolazili na posao u parlament, a posebno na glasanje, biti kažnjeni u visini iznosa tri putna naloga, odnosno 200 evra.

Petrov je nprihvatljivim ocenio da je Sabor prazan, a poslanici primaju platu od 16.000 kuna (oko 2.130 evra) i najavio da će poslanici biti kažnjeni u visini tri putna naloga (oko 1.500 kuna ili 200 evra) ako ne dolaze na posao, odnosno u Sabor.

Petrov je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u emisiji HRT-a "Nedeljom u 2", naglasio da time želi da natera poslanike da dolaze na posao, ali i dodao da bi put do toga mogao da bude dug, prenosi Hina.

On je precizirao da bi trebalo promeniti puno zakona da bi poslanici mogli da budu kažnjeni zbog nedolaska u Sabor.

Petrov smatra da bi disciplinovanje poslanika trebalo, pre svega, da bude dužnost šefova poslaničkih klubova.

On je kazao da je, u kažnjavanju nedolaska poslanika na posao, njegova stranka "Most" pristala na kompromis, jer je HDZ-ov argument bio da će "loše" poslanike kazniti birači, tako što ih na sledećim izborima neće birati.

- Želimo da saborski zastupnici dolaze na svoje radno mesto. Oni poslanici koji ne budu dolazili, a posebno na glasanje biće kažnjeni u visini iznosa tri putna naloga - rekao je Petrov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

OŠTRO: Ko ne dođe u Sabor – 200 € kazne

Izvor: Mondo, 23.Okt.2016

Predsednik Hrvatskog sabora i lider koalicije Most, Božo Petrov, poručio je danas da će poslanici, koji ne budu dolazili na posao u parlament, a posebno na glasanje, biti kažnjeni u visini iznosa tri putna naloga, odnosno 200 evra...Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ..Petrov je neprihvatljivim ocenio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.