Karamarko: Most pokušava da sruši vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Most pokušava da sruši vladu

Predsednik HDZ-a i prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko optužio je danas manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi. Hrvatski HDZ je večeras izabrao novo Predsedništvo a od 32 kandidata najviše je glasova dobio Zlatko Hasanbegović (1.227), a slede ga Darko Milinović (1.210) i Žarko Tušek (1.100).

Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlada juče većinom glasova nije izglasala nepoverenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepoverenje.

Karamarko je na izbornoj skupštini HDZ-a rekao da vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka pokušavaju srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno, prenela je Hina.

On je rekao da je HDZ imao razumevanja za Most, ali da Hrvatska nema vremena za čekanje ni za iscrpljivanje još jednim izborima i da treba jaku i odlučnu vladu.

U međuvremenu vlada je na svom sajtu objavila obrazloženje u kome odbija sve navode Predloga za pokretanje pitanja poverenja Karamarku i predlaže Hrvatskom saboru da učini isto, navela je Hina.

U obrazloženju se ističe da je neutemeljeno tražiti političku odgovornost Karamarka na osnovu "netačnih i paušalnih" navoda.

Vlada navodi da eventualna odgovornost Karamarka treba da se utvrdi pred nadležnim telima zbog čega je Karamarko sam zatražio od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa pokretanje postupka.

SDP je 18. maja predao Saboru predlog za pokretanje pitanja poverenja Karamarku zbog njegove uloge u takozvanoj aferi povodom poslovne saradnje njegove supruge sa lobistom Mola Josipom Petrovićem.

Izabrano novo Predsedništvo HDZ

Hrvatski HDZ je večeras izabrao novo Predsedništvo a od 32 kandidata najviše je glasova dobio Zlatko Hasanbegović (1.227), a slede ga Darko Milinović (1.210) i Žarko Tušek (1.100).

Na Opštem izbornom saboru HDZ-a kao jedini kandidat za zamenika predsednika HDZ-a izabran je Milijan Brkić, koji je dobio glasove 1.601 delegata.

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je večeras, zaključujući stranački Opšti sabor, da HDZ-ovi izaslanici izlaze sa Sabora ponosni, uzdignute glave.

Porukama koje šaljemo sa Sabora, mnogi su scenariji propali, mnogi su očekivali da ćemo izaći pognutih glava, da će biti nesrećnih, ali ništa se od toga nije dogodilo, rekao je Karamarko pred malobrojnim izaslanicima koji su dočekali rezultate izbora za novo vođstvo stranke, prenosi Hina.

Karamarko je čestitao izabranima, ističući da je reč o kvalitetnim ljudima.

"Konfiguracija odabranih može služiti na ponos. Imamo šta smo hteli, balans između iskusnih, 'starih vukova' koji znaju pobeđivati i mladih, novih lica. Veliki sam optimista", naglasio je Karamarko.

On je poručio da stranka ide dalje i dodao da niko HDZ neće ignorisati ni ponižavati i ucenjivati.

U KD Vatroslava Lisinskog u subotu se okupilo više od 1.800 izaslanika kojima je predsednik stranke zahvalio na "dobroj i prekrasnoj atmosferi koja asocira na jedinstvo".

Ipak, malobrojni su dočekali objavu izbornih rezultata.

Naime, prebrojavanje glasova, koje je trebalo da bude gotovo popodne, razvuklo se do iza 22 sata, zbog tehničkih problema sa optičkim čitačem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Karamarko: Most sa SDP-om pokuššava da sruši vladu

Izvor: Blic, 28.Maj.2016

Predsednik HDZ-a i prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko optužžio je danas manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokuššava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi...Hrvatska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.