Izraelsko palestinski pregovori o primirju se nastavljaju

Izvor: VOA, 17.Avg.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelsko palestinski pregovori o primirju se nastavljaju

Pregovarači su se sastali danas posle tri dana konsultacija. Medjutim, tekući pretodnevni prekid vatre ističe u ponedeljak u ponoć, što pregovaračima pruža malo vremena da posreduju sporazumom u cilju okončanje više od mesec dana rata u Gazi tokom kojeg je stradalo preko 2.000 ljudi, uglavnom palestinskih civila.

Izraelski premijer Netanjahu je rekao članovima svog kabineta da bi svaki eventualni sporazum morao da osigura bezbednost Izraela i okonča raketne napade Hamasa na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Izrael. On je obećao da će nastaviti udare na Hamas ukoliko se primirje ne okonča.

Medjutim, palestinski zakonodavaca Mustava Zbarguti je rekao da Izrael mora da okoncca osmogodissnju blokadu Gaze i dopusti otvaranje luke.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.