Ivanov poništio aboliciju za 22 političara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov poništio aboliciju za 22 političara

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov objavio je danas da je doneo odluku o poništenju pomilovanja za 22 osobe zbog toga što su, kako je objasnio, svi oni politički eksponirana lica.

"U saglasnosti sa Zakonom za dopunu zakona o pomilovanju, doneo sam odluku o poništenju odluke o aboliciji, odnosno oslobađanju od postupka gonjenja za sva politički eksponirana lica, ukupno 22", kazao je Ivanov u obraćanju u predsedničkoj vili "Vodno", a prenela MIA.

Ivanov je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da sva druga lica koja su abolirana 12. aprila, u skladu sa zakonskim izmenama, imaju mogućnost da lično podnesu zahteve za poništenje odluka o njihovoj aboliciji.

"Nijedan političar nije iznad zakona. Nijedan političar nije nedodirljiv. Naprotiv, svako će odgovarati za svoje postupke", rekao je Ivanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.