Ivanić osudio Izetbegovićevu izjavu o Banjaluci

Izvor: RTS, 29.Maj.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić osudio Izetbegovićevu izjavu o Banjaluci

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić najoštrije je osudio današnji nastup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa Franje Komarice i njegovog poređenja Banjaluke sa Blajburgom.
Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić najoštrije osuđuje neprimeren istup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinare, kada je zloupotrebio zvaničan skup da iznese neprihvatljive stavove, saopštio je Ivanićev kabinet.

"Ovo je tipičan primer zloupotrebe pozicije predsedavajućeg Predsedništva BiH, što je samo nastavak osionog i nadmenog ponašanja koje je počelo objavljivanjem odluke o popisu u BiH", navodi se u saopštenju.
Izetbegovićev istup, kako se dodaje, "neprimeren" je tim više što današnje novinarsko pitanje o pomirenju i odnosima u regionu posle poređenja Banjaluke i Blajburga, koje je nedavno izneo biskup Komarica, "nije bilo upućeno njemu".
Ivanić je naglasio "da u tom smislu njegove naredne reakcije ne treba nikog da iznenade".
Izetbegović je na konferenciji za medije posle sastanka regionalnih lidera "Brdo-Brioni" procesa, uporedio Banjaluku sa Blajburgom, mada je pitanje o tome bilo upućeno hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović.
"Banjaluka nije bila opkoljen grad, nego slobodan. Iz nje je država sistematski odstranila Hrvate i Bošnjake. Paradržava je sistematski srušila 16 džamija", rekao je Izetbegović.
Hrvatska predsednica nije želela da komentariše izjavu biskupa Komarice, kao ni stav potpredsednika Vlade Hrvatske Tomislava Karamarka koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa, obrazloživši da ne komentariše izjave pojedinih zvaničnika, jer ih drugi izdvajaju iz konteksta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić osudio Izetbegovićevu izjavu o Banjaluci

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić najoštrije je osudio današnji nastup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je stao u odbranu banjalučkog biskupa Franje Komarice i njegovog poređenja Banjaluke sa Blajburgom...Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić najoštrije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.