I u RS bez struje zbog snega

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u RS bez struje zbog snega

Banja Luka -- Iznenadni aprilski sneg ostavio je više stotina domaćinstava bez struje na području Han Pijeska i Sokoca, u Republici Srpskoj.

Kvar na dalekovodima izazvao je vlažan, težak, sneg, ili drveće koje je popadalo pod njegovom težinom, a struje nema ni na vodovodu Vrelo Bioštica, pa je ugroženo i snabdevanje vodom, preneli su banjalučki mediji.

Ekipe Elektrodistribucije Sokolac su na terenu, otklanjaju kvarove i očekuje se da bi svi potrošači na području >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove opštine trebalo da dobiju struju do kraja dana, rečeno je u tom preduzeću, gde napominju da je u kvaru čak 20 trafostanica, a bez struje 400 potrošača.

Više stotina domaćinstava na području opštine Han Pijesak od jutros, takodje, nema struju zbog kvarova na dalekovodima prouzrokovanim snežnim padavinama.

U preduzeću Elektro-Bijeljina navode da su ekipe na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova.

Sneg je u RS noćas i jutros napadao na planinama, ali i u nižim krajevima.

Padao je u Banjaluci, i u okolini dostigao visinu od preko 15 centimetara. Visina snežnog pokrivača u Han Pijesku iznosila je 60, Istočnom Drvaru 47, Čemernu 40, Sokocu 16 centimetara...

U Srbiji je najmanje deset Zlatiborskih sela od ostalo bez struje pošto se pod teretom snega strušilo šest dalekovoda od 10 kilovolti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bez struje i vode zbog snega usred aprila

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2014

Iznenadni aprilski sneg ostavio je više stotina domaćinstava bez struje na području Han Pijeska i Sokoca, u Republici Srpskoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.