Hrvatska vojska sprema napad na Republiku Srpsku?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska vojska sprema napad na Republiku Srpsku?

Odlično obavešteni izvori upozoravaju da razlog za provokacije iz Hrvatske nisu samo deo tamošnje predizborne kampanje, već da se iza svega krije želja Hrvata da isprovociraju novi rat koji bi iskoristili za upad u zapadni deo Republike Srpske i novo etničko čišćenje.

Prema poslednjim obaveštajnim podacima, Hrvati gotovo svakodnevnim i očigledno koordinisanim napadima na Srbe žele da isprovociraju Beograd na neodmerenu reakciju i tako izazovu nove krvave sukobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Eventualni novi rat Hrvati bi, kažu obaveštajci, probali da iskoristite za upad na teritoriju BiH i etničko čišćenje zapadnog dela Republike Srpske.

Zbog ovog tajnog plana, kako se saznaje, Beograd najozbiljnije razmišlja da potpuno promeni politiku prema Zagrebu, ali i Evropskoj uniji, koja mesecima ćutke prelazi preko ustaškog divljanja.

Sagovornici upozoravaju da se iza svakodnevnih napada Hrvata ne krije samo patološka mržnja.

- Zagrebu je osnovna ideja da stalnim kritikama, vređanjem, blokadom u Briselu, tužakanjem u inostranim institucijama izazove neku žešću reakciju političara u Beogradu, koju bi potom iskoristili za sukobe. Oni najozbiljnije razrađuju planove za operacije u zapadnom delu RS! I sa tim se ne smemo više igrati. Ove pretnje se moraju najozbiljnije shvatiti - upozorava jedan od sagovornika, inače visoko pozicionirani obaveštajac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.