Haos u Zagrebu: Antifašisti protiv ustaša!

Izvor: Mondo, 28.Feb.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Zagrebu: Antifašisti protiv ustaša!

Na Trgu bana Jelačića danas je održano okupljanje antifašista, dok su se predstavnici desničarske Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) uputili ka grobu Ante Starčevića pri čemu je uhapšen njihov predsednik.

Autohtona Hrvatska stranka prava je ranije najavila da će danas u podne na Jelačićevom trgu postrojiti svoju "stranačku vojsku", ali se tu ipak nisu pojavili već su se u 13 časova okupili kod groba hrvatskog političara Ante Starčevića u Šestinama, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hrvatski mediji.

Kako prenosi portal Index.hr, najmanje sedam osoba je uhapšeno, petoro u Šestinama, među kojima je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec, kao i dve osobe koje su bile na Trgu bana Jelačića.

Na Trgu bana Jelačića se okupilo stotinjak antifašista, među kojima su i glumci Urša Raukar, Vili Matula i novinar i aktivista za ljudska prava Željko Peratović.

Mesto okupljanja antifašista je obezbeđivalo oko 30 policajaca sa najmanje pet policijskih vozila.

Pripadnici stranačke vojske A-HSP-a pored šestinske crkve organizovali su davanje počasti "ocu domovine Anti Starčeviću". Okupilo se dvadesetak članova stranke, bez predsednika, uz nekoliko policajaca koji su legitimisali okupljene.

"Policija vrši teror nad nama iako smo legalna stranka", izjavio je nakon hapšenja Keleminca član A-HSP Đuro Markuš.

"Naša vojska nema oružje, ovo je poluvojna formacija, i sada krećemo do naših prijatelja branitelja u Savsku. Solidarni smo sa njima i ako neko odluči da ih napadne, branićemo ih", izjavio je zapovednik stranačke vojske Zoran Mareković.

Zamoljen da komentariše kontramiting antifašista koji se održava na Trgu bana Jelačića, Mareković je rekao: 'Iskreno, ako mogu da paradiraju homoseksualci, onda mogu i oni. I oni su isti cirkus".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.