Grujičić: Neću ići u Potočare, nepoželjan sam

Izvor: RTS, 24.Jun.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujičić: Neću ići u Potočare, nepoželjan sam

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da 11. jula neće ići u Potočare, jer ga tamo smatraju nepoželjnim, iako je, kako kaže, bio spreman da ode i pokloni se nevino stradalim žrtvama.
"Bio sam spreman da odem u Potočare i poklonim se nevino stradalim žrtvama ne mareći za to što nijedan bošnjački načelnik, od mojih prethodnika, to nije bio spreman uraditi kada su u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpske žrtve. Ali, razumem i to da me tamo smatraju nepoželjnim. I zato 11. jula neću ići", Grujičić za Politiku.

On kaže da je pokazao dobru volju i da iskreno ceni i poštuje svaku žrtvu, bez obzira na ime, u ratu koji je Srebrenici i BiH nametnut. 
"Sve žrtve koje su pale zaslužuju pijetet. Da me kojim slučajem na komemoraciji srpskim žrtvama proglase nepoželjnim, ne bih išao", kaže Grujičić. 
Na pitanje da li je proglašen nepoželjnim u Potočarima zbog njegovog stava o događajima iz jula 1995. godine, Grujičić kaže da mu je žao što sa druge strane nema volje da se nešto promeni nabolje i što nema istovetnog odnosa prema žrtvama druge strane i uverenja da svim nevinim ljudima treba da se oda pošta.
On kaže da je mnoge iznenadilo što je Srbin načelnik Srebrenice i da zato neće insistirati na prisustvu u Potočarima.
Grujičić, međutim, dodaje da želi da veruje u to da će jednog dana svi zajedno posećivati mesta gde su nevini ljudi stradali, bez straha od neprijatnosti, već samo sa željom da se oda pošta žrtvama.
Kao poruku onima koji će doći 11. jula u Potočare on kaže da saoseća sa svakim članom porodice koji dođe da oda poštu i izražava svima najdublje saučešće.
"Svi u prošlosti imamo teških trenutaka, ali na ovom podneblju živeti jedni bez drugih ne možemo", poručio je Grujičić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grujičić: Svim nevinim ljudima treba da se oda pošta

Izvor: Blic, 24.Jun.2017

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, izjavio je da je bio spreman da ode u Potočare i pokloni se bošnjačkim žrtvama bez obzira na to što nijedan bošnjački načelnik od njegovih prethodnika nije bio spreman da to uradi kada je reč o srpskim žrtvama...Grujičić je naveo da iskreno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.