Građani Ploča odbili da ih guši termoelektrana

Izvor: Mondo, 25.Jan.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Ploča odbili da ih guši termoelektrana

Građani opštine Ploče u Hrvatskoj izjasnili su se danas na referendumu protiv izgradnje termoelektrane na ugalj.

Termoelektrana "Nikola Tesla" (foto: Tanjug, arhiva)

"Na referendum je izašlo više od 54 odsto građana, a samo njih 10 odsto podržalo je izgradnju termoelektrane", potvrdio je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.

Referendum nije obavezujući, ali su protivnici projekta izgradnje termoelektrane na ugalj ovim poslali snažnu poruku Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hrvatske, prenose hrvatski mediji.

Protiv i Grad

Gradsko veće Ploča donelo je u okrobru prošle godine deklaraciju, kojom se protivi izgradnji termoelektrane i najavljuje referendum.

Elektranu snage 800 megavata želi da gradi Luka Ploče, a ovaj projekat ima podršku hrvatskog ministarstva privrede.

Gradska vlast otvoreno se protivi termoelektrani, tvrdeći da će ona ugroziti zdravlje ljudi, te lepotu i bogatstvo cele neretvanske doline i južne Dalmacije.

Protiv termoelektrane se svojevremeno na jednoj od skupština izjasnila i Županija dubrovačko-neretvanska, a u Pločama je protiv tog projekta na dva protesta izašlo više hiljada ljudi.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Građani Ploča protiv izgradnje termoelektrane za ugalj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2015, 09:26

Građani opštine Ploče u Hrvatskoj izjasnili su se u nedjelju na referendumu protiv izgradnje termoelektrane na ugalj..."Na referendum je izašlo više od 54 odsto građana, a samo njih 10 odsto podržalo je izgradnju termoelektrane", potvrdio je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić...Referendum...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.