Grabar Kitarović: Razgovaraću sa Vučićem

Izvor: RTS, 25.Avg.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Razgovaraću sa Vučićem

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je poziv hrvatskih veterana na smirivanje napetosti sa Srbijom i rekla da se još nije čula sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da će s njim razgovarati kada bude imala priliku.
Hrvatski ratni veterani su pre dva dana od predsednice Hrvatske tražili da im se ugovori susret sa Aleksandrom Vučićem.

Oni insistiraju na dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa srpskim premijerom, smatrajući da je to jedini siguran način da se dođe do konkretnih rezultata, apeluju na smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom, a hrvatske političare pozivaju da se ne služe huškačkim jezikom, rečeno je tada na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa šefom SDP-a i kandidatom za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima Zoranom Milanovićem.
Srpski premijer nije u četvrtak učestvovao na predsedničkom okruglom stolu Dubrovnik foruma jer Srbija nije članica Inicijative tri mora, ali ima perspektive za njeno učestvovanje u idućim projektima, rekla je danas hrvatska predsednica u Dubrovniku, prenosi Hina.
Premijer Vučić nije pozvan jer Srbija nije članica 12 zemalja članica Evropske unije na području Jadran-Baltik-Crno more (BABS), rekla je hrvatska predsednica na konferenciji za novinare kojom je završšen predsednički nivo susreta dvodnevnog Dubrovnik foruma, a sutra se nastavlja rad na nivou resornih ministarstava. 
Takođe je rekla da je svesna da je predizborno vreme – vreme pojačane retorike i pozdravila je inicijativu hrvatskih veterana da se napetosti smire.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović: Razgovaraću sa Vučićem

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016

DUBROVNIK - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je pozdravila poziv hrvatskih veterana na smirivanje napetosti sa Srbijom i rekla da se još nije čula sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da će s njim razgovarati kada bude imala priliku, prenosi Hina...Hrvatski ratni veterani...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.