Dodik: Biće još referenduma, i to elektronskih

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Biće još referenduma, i to elektronskih

Na pres konferenciji nakon Predsedništva SNSD-a u Banjaluci, Dodik je rekao da je referendumom o Danu Republike potvrđena suverena volja naroda, te je najavio još referenduma u narednom periodu.

Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Naredni referendumi bi, kako je rekao, mogli biti organizovani na elektronski način, kako bi se brže i lakše mogli organizovati, a na njima će moći glasati samo oni građani koji su šest meseci kao mesto prebivalašita imali adresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u RS.

Dodik je rekao da će uskoro Srpska podneti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te je najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH.

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu", poručio je Dodik, prenose "Nezavisne novine".

Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS.

Predsednik RS Milorad Dodik je rekao da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsedavajući Predsjedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni sanjati.

Dodik je pojasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika Vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći biti donesena.

Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.