Demokratski front uveo obezbeđenje u Skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratski front uveo obezbeđenje u Skupštinu

Opozicioni Demokratski front (DF) koji se vratio u Skupštinu Crne Gore nakon devet meseci bojkota, posredno je u zgradu parlamenta uveo i svoje obezbeđenje na uličnim protestima od oktobra prošle godine.

Kako prenose podgorički mediji, ulični redari DF ušli su u parlament, jer su se predstavili kao grupa građana sa namerom da posete poslanički klub DF.

Oni su se u zgradi Skupštine fotografisali i fotografiju objavili na Fejsbuku, što je shvaćeno kao svojevrsna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << provokacija.

Predstavnici DF su na svom uličnom mitingu u utorak najavili da će proteste sa ulice "preseliti" u skupštinu i da će koristiti sva sredstva borbe protiv sadašnje crnogorske vlasti.

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore, osim redovnog skupštinskog obezbeđenja u zgradu parlamenta ne može ući bilo kakvo osoblje koje nekoga obezbeđuje.

Mediji su ranije objavili da su redari na uličnim protestima DF zapravo pripadnici bivšeg Sedmog bataljona koji je pre 17 godina bio aktivan u Crnoj Gori.

Sedmi bataljon, formalno u okviru tadašnje Vojske Savezne Republike Jugoslavije bio je formiran s krajnjim ciljem da se onemogući osamostaljenje Crne Gore.

Pripadnici Sedmog bataljona su imali aktivnu vojnu službu i primali su uvećanu platu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.