Delegacija američkog Kongresa u Srbiji

Izvor: VOA, 19.Dec.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija američkog Kongresa u Srbiji

Šef delegacije, kongresmen Republikanske stranke Robert Gudlet poručio da Amerika želi da se u Srbiji uspostavi vladavina prava i želi da u tome pomogne, u okviru podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji...

Delegacija američkog Kongresa, koju predvodi kongresmen Republikanske partije Robert Gudlet nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom kojih se sastala sa najvišim srpskim zvaničnicima. Poseta je deo šire turneje sa ciljem pružanja podrške evratlantskim integracijama >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << regiona i jačanju vladavine prava

Posle jučerašnjih razgovora sa premijerom Srbije, ministrom pravde i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda, delegacija američkog Kongresa sastala se danas u Beogradu i sa ministrom policije Nenadom Stefanovićem. Kako je tom prilikom istakao šef delegacije, kongresmen Republikanske partije Robert Gudlet, Amerika želi da se u Srbiji uspostavi vladavina prava i želi da u tome pomogne u okviru podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji:

"Srbija je nedavno aktivirala nove odredbe krivičnog zakona u vezi sa terorizmom, kao odgovor na nastajuću Islamsku državu u Siriji i Iraku. I mi veoma cenimo zajedničku zabrinutost povodom toga i napore da radimo zajedno".

Srbija hoće da bude odgovoran i sposoban partner u borbi protiv organizovanog kriminala, teororizma i svih drugih vidova kriminala, rekao je ministar policije Nenad Stefanović posle susreta sa američkim kongresmenima:

Osmočlana američka delegacija posetila je i parlament Srbije, a posle razgovora, potpredsednik Skupštine Igor Bečić se zahvalio Sjedinjenim Državama na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.