Crna Gora, uhapšen zbog dve snajperske puške

Izvor: RTS, 22.Avg.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, uhapšen zbog dve snajperske puške

Podgoričaninu Marinku Banoviću, koji je uhapšen pošto su u njegovom automobilu pronađene dve snajperske puške, određen je pritvor do 72 sata. Policija traga za još jednom osobom.
Prilikom pretresa automobila Marinka Banovića, policija je pronašla dve snajperske puške sa optičkim nišanima, prigušivačima i municijom.

"Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pronađeno oružje, municija i ostali predmeti biti predmet veštačenja u Forenzičkom centru radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog dela, dok će se kriminalističkom obradom proveravati da li su bili namenjeni za izvršenje nekog krivičnog dela", ističe se u policijskom saopštenju.
Marinko Banović je rođeni brat Mirka Banovića - jednog od komandanata crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice. 
Banovićev advokat Zoran Piperović kaže da se njegov branjenik pred tužiteljkom branio ćutanjem, a zadržavanje mu je određeno iz tri osnova – opasnost od bekstva, bojazni da ne ponovi krivično delo i mogućnost uticaja na saučesnike.
Odbrana je na to rešenje uložila žalbu, a Banović će iskaz dati tek kada odbrana bude upoznata sa sadržinom spisa.
Policija traga za Đurom Vujovićem, koji je sa Banovićem bio u automobilu, ali je pobegao kada je policija zaustavila automobil.
U potragu za Vujovićem, koji je policiji poznat po izvođenju razbojničkih krađa, sinoć su bili uključeni i psi tragači.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pao" brat čelnika SAJ

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2017

Marinko Banović pritvoren zbog nedozvoljenog držanja oružja PODGORICA - Podgorička policija uhapsila je u ponedeljak oko 23 sata u Zagoriču Podgoričanina Marinka Banovića, kod koga je prilikom pretresa "defendera" kojim je upravljao pronašla dva snajpera sa optičkim nišanom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.