Crna Gora pred blokadom: Ugostitelji zatvaraju lokale?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora pred blokadom: Ugostitelji zatvaraju lokale?

Kako se letnja sezona primiče, tako tenzije u crnogorskoj metropoli turizma rastu. Ugostitelji su besni zbog visokih cena zakupa i taksi.

Nakon što su taksisti najavili da će blokirati ulice Budve, zbog astronomskih cena zakupa taksi stajališta slično bi mogli da urade i ugostitelji koji imaju lokale unutar i oko Staroga grada.

Naime, Opština je donošenjem novog cenovnika zakupa opštinske zemlje u kontakt zoni Starog grada i unutar bedema, gde je posebno naznačila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << cene za tende, što do sada nije bio slučaj, izazvala pravi revolt među ugostiteljima.

Ugostitelji okupljeni oko Udruženja ugostitelja Budve spremni su na protest. Kako je rečeno, za ponedeljak je zakazan Upravni odbor udruženja na kome će se doneta odluka, kojom će “uzvratiti Opštini zbog novih nameta", pominje se i mogućnost zatvaranja lokala.

Opština je ove godine predvidela da unutar i oko bedena u samom srcu Budve, bude 29 ugostiteljskih terasa, a od izdavanja u zakup opštinskog zemljišta očekuju da prihoduju oko 350.000 evra.

Do sada nije bila propisana komunalna taksa za zakup natkrivenog prostora u kontakt zoni i unutar Starog grada za natkrivene ugostiteljske terase, jer konzervatorskim uslovima, pošto je reč o spomeniku kulture, tende nisu mogle biti postavljane.

Međutim, gotovo svaka od terasa, umesto suncobrana ima statične tende. Po ugledu na cenovnik za ostala gradska područja, gde su ugostitelji plaćali više cene za natkrivene terase nego one koje nemaju tende, to je prvi put ove godine da uvode cenovnik i za starogradsko područje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Crna Gora pred blokadom: Ugostitelji zatvaraju lokale?

Izvor: Cafe.ba, 30.Maj.2016, 10:06

Kako se letnja sezona primiče, tako tenzije u crnogorskoj metropoli turizma rastu. Ugostitelji su bijesni zbog visokih cijena zakupa i taksi.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.