Crkva zabranila šetnju nage Sersei po Stradunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva zabranila šetnju nage Sersei po Stradunu

Jedna od ključnih scena u petoj sezoni "Igre prestola" neće biti snimljena na planiranoj lokaciji u Dubrovniku zato što je to zabranila crkva, prenose hrvatski mediji.

Kraljica Sersei, koju glumi Lena Hedi, trebalo je da naga prošeta delom Straduna, od dubrovačke katedrale do Sponze.

"Scena je trebalo da bude snimljena u Dubrovniku gde crkva ima veliku moć i rigidnu politiku prema javnom iskazivanju seksualnosti", piše sajt TMZ.

Njihovi izvori kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da lokalna filmska komisija producentima ne može da izda dozvolu za snimanje, prema naredbi koja je stigla iz Dubrovačke biskupije.

Problem je što producenti ne mogu da odustanu od scene jer je ona ključna za razvoj priče i jedan od važnih momenata u knjizi pa će ipak potražiti drugu lokaciju za snimanje.

Hedi je ranije rekla da je upravo ta scena jedan od razloga zbog čega je njen lik u ranijim epizodama ostao pokriven.

"Bila sam vrlo nepopustiva u nameri da je držim obučenom jer mislim da je to deo njene moći. Ona moze biti seksualna i čudna i ženstvena ali ne i gola. I mislim da ćemo zbog toga imati šokantniji prizor gubitka moći kada se to dogodi", rekla je glumica i dodala da se "malo boji" te scene.

Serija HBO-a "Igra prestola", rađena prema romanima Dž.R.R. Martina koje je u Srbiji objavila Laguna, inače vrvi od scena seksa i golotinje i gotovo sve glumice u seriji skinule su se makar jednom, zbog čega ovu popularnu seriju često kritikuju da žene tretira kao predmete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Crkva zabranila šetnju nage Sersei

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014

Jedna od ključnih scena u petoj sezoni "Igre prestola" neće biti snimljena na planiranoj lokaciji u Dubrovniku zato što je to zabranila crkva, prenose hrvatski mediji...Kraljica Sersei, koju glumi Lena Hedi, trebalo je da naga prošeta delom Straduna, od dubrovačke katedrale do Sponze..."Scena je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.