Božo Petrov za popis stanovništva u Vukovaru

Izvor: RTS, 15.Avg.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božo Petrov za popis stanovništva u Vukovaru

Nakon niza optužbi hrvatskih zvaničnika da na popisu u Vukovaru ima lažnih prebivališta Srba i da više neće biti zakonskog osnova za postavljanje ćiriličnih natpisa u tom gradu, za popis stanovništva založio se i lider Mosta Božo Petrov.
Božo Petrov je podržao ministra Vlaha Orepića koji, kako kaže, sprovodi hrvatske zakone, te dodao da mu je žao što se pokušava da se svaka stvar ispolitizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u trenutku.

"Popis stanovništva pravljen je 2011. U međuvremenu se situacija menja. Ukoliko dođe do situacije u kojoj se to dramatično promenilo, ili iziskuje novi popis stanovništva, ne vidim razlog zašto se ne bi radio novi popis stanovništva. Ali radi ovoga slučaja, nazivati Orepića različitim imenima i govoriti da on priča ozbiljne stvari, mislim da je neutemeljeno", rekao je Petrov za RTL.
Upitan da li je to njegov, odnosno Mostov nagli zaokret u desno, te zašto toliko ulazi u teren HDZ-a, Petrov je rekao:
"Ovo nije nikakav teren desnog, ovo je sprovođenje zakona".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.