Bošnjaci i treba da se plaše policijske vežbe Srbije i Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bošnjaci i treba da se plaše policijske vežbe Srbije i Srpske"

Zajednička vežba policije Republike Srpske sa policijom Srbije izazvala je burne reakcije u parlamentu BiH-a.

Poslanica SNSD Milica Marković izjavila je  tokom rasprave o zajedničkoj vežbi policija Srbije i Republike Srpske da Bošnjaci i treba da se uplaše te vežbe.

Kako je navela, vežba je pokazala snagu Srbije i RS.

Izjava Markovićeve izazvala je reakciju bošnjačkih poslanika, koji su njen stav protumačili kao pretnju, preneli su sarajevski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mediji.

Poslanik SDA Asim Sarajlić je rekao da je "jasno da se stanovnici Podrinja plaše, jer je tamo ipak počinjen genocid u kojem su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije i Vojske RS".

Poslanik te stranke Sadik Ahmetović, koji je pokrenuo raspravu o zajedničkoj vežbi policija RS i Srbije 28. avgusta u Loznici, ocenio je da je takva izjava Markovićeve "strašna pretnja koja je stigla sa govornice državnog parlmenta".

Predsedavajuća Kluba poslanika SDS-a Aleksandra Pandurević je rekla da to nije prva zajednička vežba dve policije i da je prethodna održana u Banjaluci.

- Ali tada nije bila predizborna godina, pa nikome nije smetalo - rekla je Pandurevićeva.

Navodeći da BiH i Srbija imaju sporazume o policijskoj saradnji, ona je rekla da je neke od njih potpisao i Ahmetović, kao nekadašnji ministar bezbednosti BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.