BiH: Ministarstvo očekuje usložnjavanje situacije u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Ministarstvo očekuje usložnjavanje situacije u BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH saopštilo je danas da postoje indicije da će se bezbednosna situacija u BiH usložniti zbog planiranog održavanja referenduma o Danu Republike u RS, 25. septembra.

U odgovoru na poslaničko pitanje, u saopštenju tog resora se navodi da će iz tog razloga Ministarstvo sigurnosti BiH, zajedno sa ostalim bezbednosnim agencijama, a na osnovu procene i razmene podataka sa kojima se bude raspolagalo, sačiniti operativni plan delovanja sa ciljem očuvanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnog reda i mira, te sprečavanja bilo kakvih nezakonitih oblika ponašanja.

U odgovoru još navode da će Ministarstvo sigurnosti sa svojim upravnim organizacijama, pre svega sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Direkcijom za koordinaciju policijskih tela, Graničnom policijom, Službom za poslove sa strancima, preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Takođe, naveli su da je prošle godine potpisan sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH čiji potpisnici su i direktor policije Republike Srpske, Federalna uprava policije, Policija Brčko Distrikta i direktor SIPA-e.

"Takođe, treba naglastiti da pitanje održavanja referenduma o Danu Republike Srpske kao i sva druga pitanja treba svesti u okvire ustava i zakona, te prepustiti nadležnim institucijama da ih rešavaju", naveli su u odgovoru iz ministarstva sigurnosti BiH upućenom poslaniku Denisu Bećiroviću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.