Antiruske poruke u Podgorici

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiruske poruke u Podgorici

Na ulicama Podgorice pojavili su se plakati sa sadržajima antiruskog karaktera. Te poruke su neprihvatljive, saopštava Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Na jednom od gradskih bilborda istaknut je plakat, sa logom NATO-a, i porukom "bolje banana u ruci nego ruska čizma za vratom", pri čemu su bile iscrtane banana i čizma sa ruskom zastavom, prenosi Beta.

Ambasada Rusije u Podgorici, kako su preneli mediji, tražila je objašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vezi sa tim od crnogorskog Ministarstva inostranih poslova, na šta je Ministarstvo odgovorilo da su takve poruke neprihvatljive.

Na pomenutom antiruskom plakatu potpisane su "Crnogorske patriote", iako takva organizacija nije poznata.

Na drugom antiruskom plakatu su navedene firme koje su u privatnom vlasništvu Rusije, kao i citat iz govora bivšeg komunističkog funkcionera Milovana Đilasa iz 1951. godine da Rusi nikada nisu Crnogorcima bili prijatelji, nego da su ih tretirali kao "monetu za potkusurivanje".

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija je saopštilo da Crna Gora Rusiju smatra "prijateljskom i partnerskom zemljom" i da želi da s njom održi upravo takve odnose.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.